Deze histaminearme perziktaart is het ideale alternatief voor een traditionele taart. Bovendien heb je er zelfs geen oven of diepvriezer voor nodig. Licht, fris, lekker en klaar in een handomdraai met amper zes ingrediënten.


Bereidingstijd:
15 minuten

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
4 perziken (ong. 600 g)
100 g bosbessen
80 g amandelen
40 g geraspte kokosnoot
8 medjoul dadels (ong. 140 g)
1/2 theelepel vanille-extract

Bereiding:

Voor de taartbasis: Stap 1:
Doe de amandelen, de geraspte kokosnoot en zes dadels (40 g) in een keukenmachine en mix alles fijn tot een kruimelig mengsel. Wanneer je het mengsel in je handen samenknijpt,moet het bij elkaar blijven. Mixde ingrediënten zeker niet te lang, anders wordt het mengsel te zacht.

Stap 2:
Maak met dit mengsel de taartbasis, ofwel in kleine glaasjes ofwel in een taartvorm.

Voor de saus: Stap 3:
Snijd twee perziken in hapklare stukken en leg ze samen met de bosbessen in een schotel.

Stap 4:
Doe de rest van de (ontpitte) perziken, dadels en vanille in een mixer en mix tot een romig geheel. Verdeel de romige saus over de perziken en bosbessen en meng.

Stap 5:
Verdeel de vulling tot slot over de taartbasis en garneer met wat kokosvlokken.


Opmerking:
Kun je een van deze ingrediënten niet goed verdragen? Vervang het dan door een alternatief.