Een opkikker van jewelste. Dit heerlijke gerecht ziet er niet alleen geweldig uit, het bevat ook nog eens weinig histamine.


Bereidingstijd:
30 minuten

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten (voor 2 personen):

Voor de bowl:
1 zoete aardappel (middelgroot)
200 g broccoli
1 theelepel olijfolie
Zout & peper naar smaak 1 snuifje chili
200 g quinoa
Avocado
1 handvol radijzen
½ komkommer
2 handenvol bindsla
1 handvol noten + zaden Tuinkers

Voor de dressing:
50 g tahini (sesampasta)
1 theelepel olijfolie
1 snuifje zout
Sap van een halve citroen 80 ml koud water

Bereiding:

Stap 1:
Kook de quinoa in dubbel zoveel water, tot al het vocht opgenomen is. Neem de quinoa van het vuur en laat hem afkoelen tot de rest van het gerecht klaar is.


Stap 2:

Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schil de zoete aardappel, snijd hem in blokjes en leg ze op de schotel. Was de broccoli, snijd hem in kleine roosjes enverdeel ze over de schotel.Sprenkel er wat olijfolie over, kruid met zout en chili en bak de groenten 20 minuten in de oven.Was de sla, de komkommer en de radijzen. Versnijd ze en verdeel ze over twee kommen. Schil en versnijd de avocado en verdeel hem over de kommen.


Stap 3:

Maak de dressing: doe de tahini, het water, de olijfolie, het zout en het citroensap in een kommetje en meng goed tot een romig geheel. Voeg meer water toe indien nodig.


Stap 4:

Verdeel de geroosterde groenten en de gekookte quinoa over de kommen, hak de noten en zaden fijn en strooi ze over de kommen. Garneer met wat tuinkers en dressing.


Opmerking:
Opgelet: avocado bevat histamine. Kun je avocado of een van de andere ingrediënten niet goed verdragen? Laat ze dan gewoon weg of vervang ze bijvoorbeeld door wortelen.