Een rauwe, fruitige, histaminearme taart die iedereen kan maken. Het perfecte dessert op een zwoele zomerdag.


Bereidingstijd:
20 minuten

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
Voor de basis:
90 g havermout (glutenvrij indien nodig)
230 g amandelen
300 g ontpitte dadels, 2 eetlepels amandelpasta
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Voor de vulling:
200 g diepvriesbosbessen 200 g diepvriesbraambessen 2 eetlepels ahornsiroop
45 g gepelde zonnebloempitten 45 g macadamianoten
3 eetlepels chiazaadjes
1 eetlepel (vegan) witte chocolade (fijngehakt) of geraspte kokosvlokken

 

Bereiding:

Stap 1:
Voor de basis: doe de amandelen en de havermout in de keukenmachine en mix ze tot fijne kruimels. Voeg de rest van de ingrediënten (dadels, kokosolie,amandelpasta)toe en mixgoed tot een plakkerig mengsel. Bekleed een taartvorm met een diameter van 25 cm met bakpapier, spreid het deeg er gelijkmatig in uit en drukallesstevig aan.Zet de taartvorm nu in de diepvriezer!


Stap 2:
Bereid ondertussen de bessenvulling. Maakde keukenmachine schoon en doe er de bevroren bosbessen en braambessen in. Mix goed en voeg de resterende ingrediënten (chiazaadjes, macadamianoten, zonnebloempitten,ahornsiroop,een beetje witte chocolade) toe.Mix verder tot een romig mengsel. Dit kan enkele minuten duren. Schraap af en toe het mengselvan de zijkanten van de kom.

Stap 3:
Haal de taartbodem uit de diepvriezer en smeer er de bessenlaag over. Werk af met wat (vegan) witte chocolade of enkele kokosvlokken en laat de taartnog minstens 2 uur opstijven in de diepvriezer.Laat de taart 10 minuten ontdooien voor het opdienen, zodat je ze gemakkelijker kunt aansnijden.

 

Opmerking:
Wees voorzichtig met noten en amandelen, want dat zijn histaminevrijmakers. Kun je ze niet goed verdragen? Laat ze dan gewoon weg of vervang ze door een even lekker alternatief. Ben je benieuwd naar hethistaminegehalte in etenswaren? Klik dan hier.