Deze histaminearme muesli op basis van heerlijke noten, kokosvlokken en gedroogd fruit is het perfecte begin van je dag!


Bereidingstijd:
35 minuten

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
130 ml ahornsiroop
4 eetlepels kokosolie
200 g havermout (glutenvrij indien nodig)
150 g amandelen
60 g macadamianoten
60 g pistachenoten
50 g pompoenpitten
20 g gepelde zaden
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemalen vanille
35 g kokosvlokken
120 g ongezwaveld gedroogd fruit (veenbessen, rozijnen, dadels, abrikozen)/chocoladedruppels


Bereiding:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.Hak de amandelen, de macadamianoten en de pistachenoten fijn en doe ze samen met de havermout, de pompoenpitten, de gepelde zaden, de kaneel en de vanille in een grote kom. Meng goed.

Stap 2:
Verhit de kokosolie en de ahornsiroop zachtjes in een klein pannetje tot alles gesmolten is. Doe de vloeistof bij het mueslimengsel en meng goed.Spreid het mengsel uit over de beklede bakplaat en bak het 25 minuten in de oven tot de granola mooi goudbruin is. Voeg na 15 minuten de kokosvlokken toe en meng de granola één keer.Haal de schotel na het bakken uit de oven en laat de granola afkoelen.


Stap 3:
Hak ondertussen het gedroogde fruit fijn en verspreid het over de granola. Meng voorzichtig met een houten lepel en bewaar de granola in een luchtdichte doos of een pot met deksel.

You can find further recipe videos here.

Opmerking:
Verdraagt je lichaam één of meerdere notensoorten niet zo goed? Laat ze dan gewoon weg.