Heerlijk zomers én heerlijk licht verteerbaar. Groene asperges, verse courgette en sappige erwten –zo lekker & gezond!


Bereidingstijd
: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 2 personen:

1 kleine ui 1 theelepel olijfolie
1 eetlepel gistvrije groentebouillon 150 g risottorijst (arboriorijst)
1 bundel groene asperges
½ courgette
50 g diepvrieserwten (opgelet: erwten bevatten histamine. Kun je ze niet verdragen? Vervang ze dan door een andere groente.)
Een handvol verse kruiden (bv. dille, peterselie, munt)
Zout en peper naar smaak

Tuinkers en parmezaan als garnituur (optioneel)

 

Bereiding:


Stap 1:
Breng 750 ml water aan de kook met de groentebouillon. Snijd ondertussen de ui fijn, doe hem samen met de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan tot hij glazig is.

Stap 2:
Doe de rijst in de pan en voeg wat bouillon toe. Laat al roerend garen. Zodra het vocht opgenomen is, roer je goed en voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Stap 3:
Was en snijd de groenten ondertussen fijn. Voeg de laatste 7 minuten van de bereidingstijd de groenten toe en blijf roeren tot de rijst gaar is en de groenten al dente zijn. Meng er net voor het opdienen de kruiden door. Kruid met zout en peper en serveer met wat tuinkers en/of parmezaan.

Opmerking:
Wees voorzichtig wanneer je dit gerecht bereidt, want erwten bevatten histamine. Iedereen reageert anders op voedingsmiddelen met histamine. Terwijl sommigen ze ondanks het histaminegehalte goed verdragen, ervaren anderen klachten. Verdraag je erwten niet zo goed? Laat ze dan weg en vervang ze gewoon door een andere groente, zoals courgette.